Til din Gløggekstrakt skal du bruge:
- 1 ½ liter friskpresset appelsinsaft
- 1 kg rørsukker.
- 10 kardemomme kapsler
- 3 stænger hel kanel
- 1 tsk tørret appelsinskal
- 2 stjerneanis
- 10 hel allehånde
- 10 hele nelliker
Appelsinsaft og rørsukker puttes i en gryde og bringes langsomt i kog.
Lav en gløggkrydderiblanding af kardemomme, hel kanel, tørret appelsinskal, stjerneanis, allehånde og nelliker. Put det i et tefilter og put tefiltret i den friskpressed appelsinsaft. Ekstrakten skal lige op og småkoge, så sukkeret opløses og herefter skal ekstrakten stå og småsimre, til den er kogt ind til ca. 2/3 af mængden du startede med. Lad krydderierne ligge i ekstrakten til du skal bruge den næste dag.
Denne opskrift kan varieres i uanede retninger: med bær du godt kan lide (brug 1 kg bær til 75 cl væske så ekstrakten ikke bliver alt for tyk – saften skal stå og trække koldt 3-5 dage og muligvis justeres med mere væske, det er personlig præference, der afgør det), æblemost til hvid gløgg, druejuice, kirsebærsaft eller solbærsaft, bare for at nævne nogle få muligheder.