Marie-Luise’s hvide Gløgg opskrift.
Denne gløgg vandt 3 pladsen ved DM i Gløgg 2018.
Hvad du skal bruge:
Kærlighed og kildevand i rigt mål, men derudover:
Begynd allerede i juni med at lave din blost, som er hyldeblomstdrik på synnejysk. Dette er basen til din gløggekstrakt.
Samtidig kan du gøre rosiner og julesnaps klar.
Overhæld først rosinerne med snaps, hvid portvin, rom og calvados, så åbner du en ny flaske snaps og en enkelt dram drikkes, så er der plads til at putte krydderier i snapsen.
Krydderierne du skal bruge: Hel kanel, allehånde, stjerneanis, nelliker, kardemomme og tørret appelsinskal.
Det hele stilles køligt og mørkt indtil december hvor den hvide gløgg laves efter følgende opskrift:
I en tykbundet gryde lægges generøse mængder af spiritus-rosiner og gløggkrydderier (put dem i en engangstepose, så du slipper for at si gløggen), som derefter overhældes med:
- 75 cl hvidvin
- 5 cl Somerset Pomona
- 5 cl Calvados
- 10 cl Æbleau
- 2,5 cl julesnaps
- 2,5 cl Ekte dark and aged rom (eller anden mørk rom)
- 2,5 cl lindemjød
- 25 cl gløggekstrakt (den blost med julekrydderier, du lavede i sommer)
Det hele varmes langsomt op, og må gerne stå ved helt svag varme en times tid eller to før den skal serveres. Afhængig af hvordan du ellers kan lide din gløgg, kan smagen justeres med mere gløggekstrakt, og de forskellige andre ingredienser.