Så er det i morgen…

Jeg har i denne uge været fuld hele tre gange. Det er en af følgerne ved at skulle deltage i DM. For hvis det skal blive en nogenlunde konkurrencegløgg, er jeg nødt til at prøvebrygge for at justere mængde og smag.

Det vigtigste har faktisk været at få ekstrakten et godt sted hen. Den første del af den har nu lagret en måned med egetræsflis, og har nået en god balance. Det er helt klart ikke optimalt endnu, så jeg har betalt lidt på den konto at jeg sadlede om, rent smagsmæssigt. Til gengæld passer ribs SÅ meget bedre til rosévin end hindbær gør, så den mindre lagring tager jeg som en del af min læringsproces, uden at klage. Den anden halvdel af ekstrakten er først lige blevet klar, den har jeg så krydret godt med kanelstænger, så julesmagen er dækket ind dér.

Mht til alkoholen har jeg været i gennem flere forskellige kombinationer og mængder, og er nu nået et sted, hvor jeg synes der er en god balance i mængder, smag og vigtigst af alt – oomph. Jeg har justeret ned på portvinen og rommen, men op på snaps og mjød, hvilket som sagt tog et par bryg at finde ud af. Selve opskriften offentligører jeg i morgen, hvor jeg forhåbentlig også har overskud nok til at blogge om dagen.

Ønsk mig god vind, jeg får VIRKELIG brug for det, for er du gal, jeg er oppe mod et stærkt felt igen i år.