Årets hvide gløgg

Skal i år brygges på stikkelsbær – det er helt sikkert. Igen bliver Øster Lind Økobær hovedleverandøren til den gløggekstrakt, dem har jeg virkelig haft glæde af. Jeg bestilte for godt en uge siden og fik stikkelsbær ind ad døren for et par dage siden.

Bær, hyldeblomster og krydderier i fuld gang med et opkog

Ude i køkkenet er jeg i gang med at filtrere den lækre stikkelsbærsirup, der nu har trukket i tre dage med glühwein krydderier og en ekstra omgang kardemomme. 1 kg stikkelsbær blev kogt op med krydderierne og frosne hyldeblomstskærme, 9 dl vand og 600 gr sukker. Stikkelsbærsnasket kan efterfølgende kommes i kager eller laves til marmelade – jeg er mest stemt for at bruge det som kagefyld, men nu må vi se.

Når siruppen efterfølgende er finfiltreret hælder jeg den på flaske og tilsætter mørk egetræsflis, flis fra et whiskyfad og julekrydderier og så skal det bare stå og trække de næste måneder.

Desuden går jeg også og leger med tanken om at lave en stikkelsbærlikør – jeg har nemlig filtreret den hindbærlikør jeg satte over i det tidlige efterår, og den er bare blevet så god!