Image of bottles of glöggextract, different vintages

Året går på hæld og gløggen lagres

Så er årets gløgg og gløggekstrakter flasket om og sat på lager. I år havde jeg flere bryg og ekstrakter der skulle sættes køligt, end jeg har haft før. Jeg havde en flaske til overs af den hvide gløgg som fik en 3. plads til DM, så den er sat på lager som den er.

Til min fødselsdag forærede min mand mig tre lynlåsposer med indhold: Mellemristede egetræsspåner, mørkristede egetræsspåner og spåner fra et amerikansk whiskyfad. Disse er i små mængder blevet tilsat udvalgte flasker og en prøvesmagning vil blive foretaget hver 14. dag, for at beslutte om de skal sies fra eller om ekstra spåner skal tilsættes.

Det er nemlig sådan, at jeg lige efter konkurrencen overvejede muligheden for at lagre på egetræsfade. Det har jeg desværre ikke plads til, så nu har jeg altså taget alternative midler i brug for at se, om der kan komme noget ekstra dybde i ekstrakten på denne måde.

I næste uge går jeg i gang med at lave testekstrakter til roségløgg og mandarin/pink grapelikør og så må vi se, hvor det hele ender. Forhåbentlig et godt sted.